Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Online Leesclub Meet The Author #6: Katja Oskamp (Goethe-Institut Amsterdam)

16 February 2021 @ 19:00

Language: German

Marzahn, mon amour

Internationale online leesclub: maak kennis met de auteur

Wat is er beter dan een goed boek te lezen? We hebben een idee: samen lezen!

In de nieuwe digitale leesclub van het Goethe-Institut komen gelijkgestemden uit verschillende Noord-Europese landen bijeen om samen Duitstalige literatuur te lezen en hun leeservaringen en -perspectieven te delen. Het bijzondere is: de auteurs zijn er live bij, lezen uit hun boeken en discussiëren met ons.

Voor onze sesde internationale bijeenkomst op 16 februari nodigen we de schrijfster Katja Oskamp uit om samen met ons haar boek Marzahn, mon amour te lezen.

OVER HET BOEK:
Katja Oskamp is in het midden van de veertig als het leven voor haar saai wordt. Haar kind is het huis uit, haar man is ziek en het schrijven waar ze zich tot dan toe aan heeft gewijd is een veld van teleurstelling. Ze doet dus iets wat voor anderen op een mislukking zou neerkomen: ze wordt chiropodist in Berlijn-Marzahn, ooit het grootste geprefabriceerde woongebied in de DDR. En schrijft op wat ze onderweg hoort – verhalen zoals die van de heer Paulke, veertig jaar geleden een van de eerste bewoners van de buurt, mevrouw Guse, die omgekeerd van de wereld wegloopt, of de heer Pietsch, de ex-functionaris met de geruite schuifdop. Verhalen vol menselijkheid en geestigheid, wonderen over de mens zelf – gezien vanaf zijn voeten.

OVER DE AUTEUR
Katja Oskamp, geboren in Leipzig in 1970, groeide op in Berlijn. Na haar theaterstudie werkte ze als dramaturg aan het Volkstheater Rostock en studeerde ze aan het Duitse literatuurinstituut in Leipzig. Tot nu toe heeft ze de verhalenbundel Halbschwimmer en de romans Die Staubfängerin en Hellersdorfer Perle gepubliceerd.
WIE MAG DEELNEMEN?
Iedereen die geïnteresseerd is in het lezen en ontdekken van Duitse literatuur, het ontmoeten van auteurs en het delen van hun leeservaring met anderen. De leesclub vindt plaats in het Duits. Alle deelnemers moeten voldoende talenkennis hebben om in het Duits te kunnen lezen en discussiëren.
Aanmelden kan per e-mail hier: https://zoom.us/meeting/register/tJUrde6rrz4rHtyQ3grEu3EeSRjKaVklj59v.

Details

Date:
16 February 2021
Time:
19:00
Event Tags:
View Event Website

Organiser

Goethe-Institut Amsterdam
View Organizer Website