Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Filmvertoning: La vida es sueño (Instituto Cervantes)

25 March 2021 @ 17:00

La vida es sueño is een film van Vanesa Abajo Pérez. De film werd geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie voor lange documentaires en werd afgelopen september gepresenteerd tijdens het Film Festival in Nederland (Nederlands Film Festival).
De regisseur zal de film inleiden en na de vertoning vragen van het publiek beantwoorden.

Eind jaren zestig ontvluchtten Vanesa’s ouders de diepe armoede van het Franco-regime om hun droom in Nederland na te jagen. Ze zwoegden onafgebroken, 45 jaar lang, met als doel rijk naar Spanje terug te keren. Daar, in een comfortabel huis vol Delfts blauw en goud glimmende kitsch, kunnen ze nu eindelijk uitrusten.

Vanesa groeide op in Nederland en woont er nog steeds maar voelt zich, ondanks de afstand tussen hen, nog altijd gevangen in het droombeeld van haar ouders. Verscheurd tussen twee thuisplekken, duikt ze opnieuw in haar verleden. Wat voor leven heeft haar familie eigenlijk geleefd? In Het leven is droom ontleedt Vanesa de migrantendroom van haar ouders met de poëzie en precisie van haar camera. Terwijl de grens tussen droom en werkelijkheid, illusie en desillusie, langzaam vervaagt, ontwikkelt de film zich tot een intieme, surrealistische vertelling over zelfontplooiing en de waarde van familiebanden.

TECHNISCHE GEGEVENS
– Jaar van productie: 2020
– Formaat: 35 mm
– Lengte: speelfilm – 101 min
– Genre: Documentaire
– Land van productie: Nederland
– Originele versie: Nederlands/Spaans
– Ondertitels: Engels / Rating: TP

Details

Date:
25 March 2021
Time:
17:00
Event Tags:
View Event Website

Organiser

Instituto Cervantes
View Organizer Website