Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Beyond the Black Box (de Brakke Grond)

31 January 2021 @ 08:00 - 8 February 2021 @ 17:00

€10 – €17

Na een succesvolle eerste editie komt Beyond the Black Box terug in 2020. Tussen 31 januari en 8 februari presenteert de Brakke Grond in samenwerking met C-TAKT en SoAP Maastricht in verwachte en onverwachte ruimtes transdisciplinair werk uit Nederland en Vlaanderen.

Kunst in tijden van een verschuivend wereldbeeld
In een tijd waarin het antropocentrische wereldbeeld aan het verschuiven is, toont Beyond the Black Box makers die hun eigen positie en dat van het publiek ten opzichte van hun omgeving bevragen.

Ontdek hybride kunstvormen
Ontdek nieuwe kunstenaars die de bestaande conventies openbreken en experimenteren met hybride vormen terwijl je ronddwaalt langs alle hoeken en gaten van de Brakke Grond. Van een spectaculair dans-performance-concert tot een intieme 1-op-1 vertelling in een hangmat.

Proloog en Festival
Op 31 januari en 1 februari begint Beyond the Black Box met een Proloog. Miet Warlop, transdisciplinair kunstenaar bij uitstek, staat dan op het programma met haar festivalhit Ghost Writer and the Broken Hand Break.

Collectief Walden opent op 31 januari met hun performance ENERGIE no. 1 OLIE en bouwt dan gedurende 9 dagen aan hun eigen ecosysteem van installaties en performances rondom klimaatchaos en de positie van de mens.

Van 5 tot en met 8 februari beleef je het festival met een uitgebreider programma.

Programma en tickets
Dagkaarten zijn online te koop voor €15, aan de kassa kosten ze €17. Een dagkaart geeft toegang tot het programma in de Grote Zaal en werk van Collectief Walden, Emi Kodama, Rita Hoofwijk, Benjamin Vandewalle, Eva Julia Bervoets en Sarah & Charles.

Daarnaast staat een reeks voorstellingen en installaties voor een klein publiek op het programma onder de naam Up Close. In het Up Close programma zie en ervaar je werk van Emi Kodama, Stav Yeini, Salomé Mooij en Nick Steur en Matea Bakula.

Tickets voor Up Close kosten € 5 per voorstelling en zijn op de avond zelf te koop aan de kassa, alleen op vertoon van een dagkaart.

Voor een programma overzicht kunt u naar: https://brakkegrond.nl/agenda/84/beyond-the-black-box

Details

Start:
31 January 2021 @ 08:00
End:
8 February 2021 @ 17:00
Cost:
€10 – €17
Event Tags:
View Event Website

Organiser

De Brakke Grond
View Organizer Website