Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FEIERABENDBIER (Goethe-Institut Niederlande)

21 January 2021 @ 19:30

(DE 2018)
Lengte: 113 min.
Regie: Ben Brummer
Taal: Duits met Engelse o.t.
Prijs: € 9,50 | met korting: € 7,50

Barkeeper Magnus (Tilman Strauß) leeft alleen voor zijn werk en zijn klassieke auto, een Mercedes SEC uit 1981. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont nu met hun zoontje en haar nieuwe vriend in hun oude huis. Iedere avond is Magnus te vinden achter de bar van zijn café, in gezelschap van een aantal bevriende stamgasten. Wanneer op een avond zijn auto wordt gestolen, is Magnus compleet uit het lood geslagen. Hij denkt te weten wie de dader is: de onbekende man die enige dagen geleden in zijn café was en tegen iedere prijs zijn auto wilde kopen. Magnus gooide hem er toen uit.
In zijn obsessieve zoektocht naar de onbekende autodief wordt Magnus gesteund door zijn goede vriend, de automonteur en filosofiestudent Dimi (Johann Jürgens), de mysticus Manfred (Christian Tramitz) en de ontwerpster Vivian (Julia Dietze). Dimi probeert Magnus ook de positieve kanten van de diefstal in te laten zien: eindelijk heeft hij weer tijd voor andere belangrijke dingen in het leven, zoals vrouwen, liefde en vriendschap.

De in 1980 in München geboren Ben Brummer was jarenlang lichttechnicus bij de Beierse Staatsopera. Daarnaast volgde hij een opleiding als documentairefilmer en sinds 2014 werkt hij als freelanceproducent, scenarioschrijver en regisseur. In zijn speelfilmdebuut Feierabendbier schetst hij met een beperkt budget een bijzonder sfeervol beeld van het hipstermilieu in München.

Details

Date:
21 January 2021
Time:
19:30
Event Tags:
View Event Website

Venue

Filmhuis Lumen
Doelenplein 5
Delft, 2611 BP Netherlands
+ Google Map

Organiser

Goethe-Institut Niederlande